Nieuws

 

Nieuwsgierig naar Heldair Show Maritiem? Kijk in het magazine Den Helder Kust de Zee.
Nieuwste editie online te bekijken, klik hier

Flight Simulator van de Koninklijke Luchtmacht

Wil je vlieger worden bij de Koninklijke Luchtmacht? Of wil jij voelen hoe het voelt om je een echte piloot te zijn? Kom dan zitten in de Flight Simulator van de Koninklijke Luchtmacht. Op de Heldair Show Maritiem kun je plaatsnemen in de simulator van onze F-16 of van ons toekomstige jachtvliegtuig, de F-35.  Hier kun je ook al je vragen stellen over werken bij Luchtmacht. De flight simulator maakt deel uit van de ‘roadshow’ van de Koninklijke Luchtmacht.

 

 

Beste lezers,

Mijn naam is Jan Duin, Ik ben werkzaam bij de Koninklijke Luchtmacht als verkeersleider. Vanaf 2001 werk ik op Maritiem Vliegkamp de Kooy. Ik ben begonnen als Marine verkeersleider en in 2010 zijn wij als Marine Luchtverkeersleiders overgestapt naar de Koninklijke Luchtmacht. In het dagelijks leven handelen wij al het vliegverkeer af wat binnenkomt en vertrekt vanaf ons vliegkamp in Den Helder. Een drukke baan, die veel voldoening geeft.

Ik heb al meerdere keren meegeholpen met het organiseren van de Heldairshow Maritiem, een mooie samenwerking tussen de militairen en de civiele luchthaven. Voor deze editie van de Heldairshow maritiem ben ik de voorzitter. Een bijzondere functie die ik dan ook met veel enthousiasme en plezier vervul. Samen met een team van enthousiaste medewerkers van zowel Maritiem Vliegkamp de Kooy als Den Helder Airport zijn wij al geruime tijd bezig om er een mooie show van te maken!

Het thema voor deze show is: “100 jaar Marine Luchtvaartdienst vliegen en varen eeuwig verbonden”. Een mooi thema wat goed weergeeft wat de taak is van het Maritieme vliegkamp. Wij proberen u een kijkje te geven wat onze taak inhoudt als militair bedrijf, maar ook de luchthaven Den Helder zal zich op 16 september presenteren.

Vanaf 10.00 bent u van harte welkom op het terrein. Buiten een static show van vliegtuigen is er onder andere een airmarkt, een kinderdorp en zijn er verschillende activiteiten voor jong en oud. Ook kunt u zich bij de diverse standjes laten informeren over wat er allemaal gebeurt op een vliegveld. Vanaf 13.00 trappen we af met de airshow en kunt u diverse spectaculaire vliegdemonstraties verwachten. Wilt u liever zelf ervaren hoe is om te vliegen? Ook dat kan. Het is mogelijk om tegen een vergoeding een rondvlucht in een civiele helikopter te maken. Kortom, er is genoeg te zien, doen en beleven.

Ik wens u alvast veel plezier en graag tot 16 september!

Met vriendelijke groet

Kapitein Jan Duin 

 

 

 

 

Volg ons ook op Facebook en Twitter!

Created by Trefnet · Powered by SHARKSHARK