Nieuws

Beste lezers,

Mijn naam is René David en ben als Operatie Officier werkzaam op het Lokaal Coördinatie Centrum van Maritiem Vliegveld de Kooy. Met een team van collega’s zijn wij verantwoordelijk voor 24/7 bedrijfsvoering op de Kooy. Wij coördineren onder andere de inzet van Search and Rescue, het accommoderen van bezoekende vliegtuigen, ondersteunen van de inzet voor onze NH90 aan boord en de algehele bedrijfsvoering.

Sinds 1985 ben ik werkzaam op ons vliegveld als vliegtuig technisch specialist en heb daarbij verschillende functies doorlopen op het vliegveld en aan boord van Zr. Ms. Schepen. Ik ben actief bezig geweest met de introductie van de NH90, het opzetten van diverse nieuwe ondersteunende functies en heb de eerste fabrieksopleiding mogen volgen van de NH90 bij de Agusta Westland fabriek in Italië.

Ik ben nu een klein jaar als voorzitter “Ground” bezig met de organisatie van de algehele infra voor HELDAIR 2017. Uiteraard doe ik dit niet alleen maar met een team van enthousiaste collega’s van Den Helder Airport en Defensie, waar wij met zijn allen verantwoordelijk zijn voor de inrichting tijdens deze dag. U moet hierbij denken aan voorzieningen voor catering, toiletten, hekwerken, parkeren, bebording op de provinciale en gemeentelijke wegen. Maar ook de indeling van personeel binnen- en buiten de vliegveld begrenzing om deze dag tot een succes te maken.

Ik wens u heel veel plezier op Heldair Show Maritiem 2017

Luitenant ter Zee der 2e klasse, René David

 

Nieuwsgierig naar Heldair Show Maritiem? Kijk in het magazine Den Helder Kust de Zee.
Nieuwste editie online te bekijken, klik hier

 

Flight Simulator van de Koninklijke Luchtmacht

Wil je vlieger worden bij de Koninklijke Luchtmacht? Of wil jij voelen hoe het voelt om je een echte piloot te zijn? Kom dan zitten in de Flight Simulator van de Koninklijke Luchtmacht. Op de Heldair Show Maritiem kun je plaatsnemen in de simulator van onze F-16 of van ons toekomstige jachtvliegtuig, de F-35.  Hier kun je ook al je vragen stellen over werken bij Luchtmacht. De flight simulator maakt deel uit van de ‘roadshow’ van de Koninklijke Luchtmacht.

 

 

Beste lezers,

Mijn naam is Mark van Houten, luchtverkeersleider op Maritiem Vliegkamp de Kooy. Op 16 september dit jaar zit ik alweer 15 jaar in dienst. Toevalligerwijs is dit ook de datum van de Heldair Show Maritiem! Op 1 augustus ben ik voor de 2e keer vader geworden van een prachtige zoon Duuk. Samen met mijn vrouw Laura heb ik al een even zo prachtige dochter Liv van 3 jaar oud. Drukke tijden dus in voorbereiding op de Heldair Show Maritiem.

Dit is mijn eerste kennismaking met een evenement en organisatie van van deze omvang. Ik ben voorzitter van de werkgroep Air waarin ik samenwerk met Kapitein Freek Bouwhuis en de onmisbare Ed de Bruijn, van vliegveld Texel. Als de werkgroep Air zijn wij verantwoordelijk voor alles wat vliegt  in de lucht en static geshowd staat op de grond tijdens de Heldair Show Maritiem.

Een groot aantal deelnemers (vooral de buitenlandse eenheden) komen al enkele dagen eerder naar de Kooy om het terrein te verkennen. Voor de vliegende crews verzorgen wij als werkgroep ook de slaapgelegenheden, eten en vervoer.  

Wij stellen ook het parkeerplan op voor alle deelnemende helikopters en vliegtuigen. De Kooy is qua oppervlakte vrij klein, dus het is een behoorlijke uitdaging om alles netjes, goed zichtbaar en veilig voor het publiek uit te stallen. Kortom, er moet van alles geregeld worden om er onvergetelijke dag van te maken!  

In de resterende weken zal ik de website blijven voorzien van ‘nieuwe’ deelnemers, dus houdt de site in de gaten.

Ik zie u graag verschijnen met het hele gezin en wens u een fijne airshow!

Eerste Luitenant Mark van Houten

Luchtverkeersleider Maritiem Vliegkamp de Kooy

 

Beste lezers,

Mijn naam is Jan Duin, Ik ben werkzaam bij de Koninklijke Luchtmacht als verkeersleider. Vanaf 2001 werk ik op Maritiem Vliegkamp de Kooy. Ik ben begonnen als Marine verkeersleider en in 2010 zijn wij als Marine Luchtverkeersleiders overgestapt naar de Koninklijke Luchtmacht. In het dagelijks leven handelen wij al het vliegverkeer af wat binnenkomt en vertrekt vanaf ons vliegkamp in Den Helder. Een drukke baan, die veel voldoening geeft.

Ik heb al meerdere keren meegeholpen met het organiseren van de Heldairshow Maritiem, een mooie samenwerking tussen de militairen en de civiele luchthaven. Voor deze editie van de Heldairshow maritiem ben ik de voorzitter. Een bijzondere functie die ik dan ook met veel enthousiasme en plezier vervul. Samen met een team van enthousiaste medewerkers van zowel Maritiem Vliegkamp de Kooy als Den Helder Airport zijn wij al geruime tijd bezig om er een mooie show van te maken!

Het thema voor deze show is: “100 jaar Marine Luchtvaartdienst vliegen en varen eeuwig verbonden”. Een mooi thema wat goed weergeeft wat de taak is van het Maritieme vliegkamp. Wij proberen u een kijkje te geven wat onze taak inhoudt als militair bedrijf, maar ook de luchthaven Den Helder zal zich op 16 september presenteren.

Vanaf 10.00 bent u van harte welkom op het terrein. Buiten een static show van vliegtuigen is er onder andere een airmarkt, een kinderdorp en zijn er verschillende activiteiten voor jong en oud. Ook kunt u zich bij de diverse standjes laten informeren over wat er allemaal gebeurt op een vliegveld. Vanaf 13.00 trappen we af met de airshow en kunt u diverse spectaculaire vliegdemonstraties verwachten. Wilt u liever zelf ervaren hoe is om te vliegen? Ook dat kan. Het is mogelijk om tegen een vergoeding een rondvlucht in een civiele helikopter te maken. Kortom, er is genoeg te zien, doen en beleven.

Ik wens u alvast veel plezier en graag tot 16 september!

Met vriendelijke groet

Kapitein Jan Duin 

 

 

 

 

Volg ons ook op Facebook en Twitter!

Created by Trefnet · Powered by SHARKSHARK